Dana 30. 11. 2012. godine OŠ "Milan Blagojević" obeležila je 113 godina postojanja. Priredba povodom Dana škole održana je u Domu kulture sa početkom u 12:30.
Ove godine, naša škola imala je čast da proslavi prisustvuje veliki broj zvanica, a među njima i predstavnik Ministarstva prosvete, gospodin Miroslav Stamenković.

Drаgоslаv Drаgаn Ugаrčinа, rоđеn је 1931. gоdinе u Bаnаtskоm Kаrаđоrđеvu. Škоlоvао sе u rоdnоm sеlu, Zrеnjаninu, Kаrlоvcu i Bеоgrаdu. Pišе pоеziјu, prоzu, publicističkа dеlа. Biо је prеdsеdnik Sаvеzа pisаcа аmаtеrа Јugоslаviје, prеdsеdnik knjižеvnоg klubа "Моmčilо Nаsаtаsiјеvić" u Gоrnjеm Мilаnоvcu. Sаdа је člаn Udružеnjа knjižеvnikа Srbiје, prеdsеdnik Udružеnjа frulаšа mоrаvičkоg оkrugа u Čаčku i prеdsеdnik Društvа "Dr Sаšа Bоžоvić" u Bеоgrаdu. Pоslеdnjih dеsеtаk gоdinа živi i stvаrа u Čаčku.

Prоmоvisао је svојu  knjigu "Zаvičај u srcu", аli i knjigu о Sаši Bоžоvić.

Na tradicionalnom turniru "Branislav Popović Pop" učestvovale su po 4 muške i ženske ekipe. Muške ekipe su bile iz Lučana, Guče, G. MIlanovca i Pranjana, prvo mesto su osvojili dečaci iz Guče,  drugo dečaci iz Pranjana. Ženske ekipe su bile iz Lučana, Guče, Ivanjice i Pranjana, prvo mesto su osvojile devojčice iz Ivanjice, a drugo  devojčice iz Lučana. Slike možete videti ovde.

Naša škola je bila domaćin za seminar pod nazivom "Disleksija, disgrafija, diskalkulija, smetnje intelekta i vida". Tokom dva dana, aktivno učestvujući u svim aktivnostima, nastavnici su imali prilike da diskutuju o svim problemima vezanim za inkluzivnu nastavu, kao i najboljim rešenjima za njihovo prevazilaženje. Moglo se čuti dosta korisnih saveta o radu sa decom koja imaju problema sa čitanjem, pisanjem i računanjem. Fotografije možete videti ovde.

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić