Tri predstavnika naše škole, direktorka Radojka Đorđević, koordinator tima Dejan Zekavičić i učenik Mateja Pavlović, su proveli tri dana u Šibeniku na drugom SEECEL-ovom preduzetničkom kampu. Preko 100 škola je učestvovalo, tako da smo mogli da se upoznamo sa radovima kolega i učenika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Turske.

U našoj školi je prošle subote održan napredni seminar o preduzetništvu pod nazivom "Inovativno jačanje kompetencija nastavnika i stručnih saradnika sa ciljem osnaživanja preduzetničkih kompetencija učenika". Vodieljke seminara, Slađana Živković i Gorca Klisura su zaposlene u OŠ "Veselin Masleša" u Beogradu. Oko 30 nastavnika je prisustvovalo seminaru i imali su prilike da saznaju dosta toga o iskustvima kolega koji su ušli u projekat Preduzetništvo u OŠ kao jedna od prvih pilot škola, kao i da nauče nešto novo o mehanizmima primene preduzetničkog učenja u redovnoj nastavi, da naprave vlastitu pripremu jednog časa sa elementima preduzetništva. Rodilo se i nekoliko zaista zanimljivih ideja koje uključuju saradnju više nastavnika i učenika i koje se mogu realizovati u ovom polugodištu. Fotografije pogledajte ovde.

U okviru projekta "Preduzetništvo u osnovnim školama", direktorka i 5 nastavnika naše škole su boravili u Kotoru od 19-22.11.2015. Posetili su OŠ "Njegoš", koja je takođe u projektu, upoznali se sa kolegama i u prijatnoj atmosferi proveli tri dana, razmenili iskustva vezana za preduzetništvo i dogovorili se o budućoj saradnji. Fotografije možete pogledati ovde.

U okviru projekta "Preduzetništvo u osnovnim školama", članovi Tima, Milena Rašković i Monika Sretenović Šimić, posetile su obuku "Prezentacija aktivnosti SEECEL projekta" koja je održana u Regionalnom centru u Smederevu. One su kroz prezentaciju predstavile sve aktivnosti koje su realizovane u OŠ "Milan Blagojević" Lučani tokom ove školske godine, a koje su u vezi sa podsticanjem preduzetništva kod učenika. Nakon prezentacije, odlušale su kratku obuku i učestvovale u radionicama. Fotografije pogledajte ovde.

 Naš glavni događaj u sklopu projekta "Preduzetništvo u OŠ" pod nazivom Kulinarsko putovanje kroz svet je uspešno izveden 28.5.2015. ispred Doma kulture. Učenici su organizovali prodajnu izložbu hrane sa svih meridijana.

Učenici naše škole su posetili Maksimu, preduzeće za proizvodnju boja, kao i pekare Arena i Maximil, gde su se upoznali sa procesom proizvodnje i sa iskustvom preduzetnika iz tih preduzeća. Takođe su posetili Prehrambenu školu u Čačku. Fotografije možete pogledati ovde.

U četvrtak, 19.marta 2015.godine u školi je realizovano predavanje na temu ''Eko vrt'' na kome su prisustvovali učenici i nastavnici. Predavač je bio Milorad  Domanović, vlasnik firme Domis team d.o.o. Ovu temu realizujemo u okviru SEECEL projekta ''Preduzetništvo u osnovnoj školi''. Nakon predavanja učenici su u školskom dvorištu učestvovali u pravljenju Eko vrta gde će biti kompostirani biootpaci iz kuhinje i školskog dvorišta. Učenici su ovom prilikom zasadili matičnjak, nanu i ruzmarin. Ostale fotografije pogledajte ovde.

Počela je implementacija preduzetničkog učenja na časovima srpskog i engleskog jezika. Učenici su kroz grupni rad razvijali preduzetnički duh, pomagali jedni drugima i iznosili svoje ideje na zadate teme. Fotografije možete pogledati ovde i ovde.

Počela je implementacija preduzetničkog učenja na časovima  jezika. Prvi takav tip časa je bio čas francuskog jezika gde su učenici u grupama diskutovali o reciklaži i sarađujući na taj način iznosili svoje ideje o značaju reciklaže i unapređivanju životne sredine. Fotografije možete pogledati ovde.

Članovi našeg tima za preduzetništvo su juče posetili mentorsku školu Isidora Sekulić u Beogradu. Ljubazni domaćini su nas proveli kroz školu i pokazali nam čime je sve opremljena - pametna tabla za nastavnike stranih jezika i fizike, lepa kongresna sala gde je smešten  bubanj i klavir za probe njihovog orkestra, sklopivi sto za stoni tenis za rekreaciju...

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

 

Šta je forum pozorište?

 

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Detaljnije