Na nastavničkom veću, održanom 29.12.2017. nastavnicima su predstavljeni rezultati projekta mobilnosti "Shadow teacher".

Petog dana u Sladkom Vrhu, na času engleskog nastavnik Simon je obnavljao opisne prideve sa učenicima. Dobili su zadatak da opišu nekog iz odeljenja ne koristeći prideve za izgled, već za osobine i ne koristeći zamenice ona i on već "ta osoba". Učenici su se prilično snašli i uglavnom su pogodili ko je od drugara u pitanju.

Danas smo ustali rano da bi stigli na autobus koji nas je čekao ispred škole u Sladkom Vrhu. Sa kolegama i njihovim đacima smo učestvovali u Tehničkom danu. Prvo smo obišli rodnu kuću velikog slovenačkog pisca Ivana Cankara u Vrhnici (učenici su usput u autobusu čitali i diskutovali o jednoj njegovoj priči Suve kruške u korpici), a zatim smo otišli u Tehnički muzej u Borovnici.

Četvrtog dana u Sladkom Vrhu, kolega Simon mi je u biblioteci pokazao šta učenici čitaju na engleskom jeziku, da su im dostupni kraći ridersi (readers), kao i duži romani, u zavisnosti od uzrasta, pa napredniji učenici mogu čitati recimo Robinsona Krusoa, ili Beli očnjak  u originalu.

Drugi dan boravka u Mariboru, učiteljice Milostiva Novaković i Snežana Šolajić su otišle u izdvojeno odeljenje u Zg. Velku.Tom prilikom posetile su časove slovenačkog jezika i to u trećem razredu kod učiteljice Vlaste Grušovnik i u 5. razredu kod učiteljice Simone Petek.

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

Škola bez nasilja

Šta je forum pozorište?

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Naša škola u projektu "Preduzetništvo u osnovnim školama"

Prezentacija aktivnosti SEECEL projekta
Kulinarsko putovanje kroz svet
Izložba i prodaja uskršnjih jaja
Posete preduzetnicima