Na literarnom konkursu "Mladi čuvari narodne kulture", u organizaciji Ogranka Vukove zadužbine u Čačku, učenik naše škole, Uroš Jelušić 8/2, osvojio je prvo mesto sa radom na temu "Šta bi Vuk danas zapisao?".

Udruženje profesora informatike Srbije vas poziva da učestvujete u takmičenju
 ''Sajt za bezbedan internet''
 koje se sprovodi uz pokroviteljstvo Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Sektora za elektronske komunikacije, informaciono društvo i poštanski saobraćaja.

Takmičenje “Sajt za bezbedan internet“ je deo edukativnog programa ‘’Bezbedan internet’’ kojim Udruženje profesora informatike Srbije promoviše i stimuliše bezbedno korišćenje interneta i prevenciju zloupotreba kod dece putem interneta.
 Tema sajta koji će biti objavljen na internetu je ''Bezbedno korišćenje interneta,   sprečavanje zloupotreba i iskorišćavanja dece putem interneta''.

Ko može da učestvuje:

Poštovani,

Želim da vam se zahvalim što ste aktivno uključili u tradicionalnu UNICEF akciju "50 ZA ŠKOLE + 50 ZA UNICEF= 100 ZA DECU SRBIJE",
Prodajom UNICEF novogodišnjih čestitki partnerski doprinosimo razvoju celokupne zajednice.

Baner i plakat ispod se  može koristiti u digitalnom svetu.


Takođe, ispod se nalaze linkovi na kojima se nalaze pozivi i najave koji prate našu akciju.

UNICEF čestitke u školama
UNICEF Srbija - Facebook

Srdačan pozdrav,
Nikola Vida

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja razvio je standarde za osnovno obrazovanje odraslih uz podrsku ProjektaDruga sansa – razvoj sistema funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u Srbiji.

Standardi su usvojeni u aprilu 2013. godine, a objavljeni u Sluzbenom glasniku  br. 50/2013.  od  07. 06. 2013. godine i time postali obavezujuci za primenu u svim skolama koje realizuju program osnovnog obrazovanje odraslih.

 Zavod je planirao da pruzi nastavnicima podrsku u primeni standarda u obrazovnom procesu kroz jednodnevne obuke u trajanju od 8 sati,  namenjene nastavnicima koji realizuju program osnovnog obrazovanja odraslih, andragoskim asistentima, strucnim saradnicima i direktorima.   Realizacija obuka je planirana za vikende:  7., ili  8., 14. ili 15. decembara 2013. godine. Sve obuke pocinju u 10 sati i traju do 18.15.

Tim naše škole će prisustvovati jednodnodnevnoj obuci u trajanju od 8 sati u OŠ „Milan Blagojević“ u subotu 14.12.2013.godine.

 

 

Osnovna škola „Milan Blagojević“, 02. 12. 2013. godine, proslavila je 114 godina postojanja. Tim povodom, održana je priredba u Domu kulture sa početkom od 13 časova, nakon čega je organizovan i svečani prijem u prostorijama škole za sve goste. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić