Пројекат "The furthest"

Пројекат "The furthest" (22)

Дисеминација пројекта The furthest у Техничкој школи у Пожеги

Д. Зекавичић и М. Милосављевић су у петак 22.12.2023. посетили Техничку школу у Пожеги, где су члановима пројектног тима представили пројекат The furthest.

Опширније...

Дисеминација пројекта The furthest у основној школи у Гучи

Пројекат "Најдаље" имао је за циљ унапређење метода наставе слањем три наставника на курс Гамификације у Прагу, док је друга тројка похађала курс Универзалног дизајна за учење (УДЛ) у Даблину. Основни циљ био је да ови наставници имплементирају стечено знање из ових курсева у редовне часове, с намером да се укупно побољша образовно искуство за ученике.

Опширније...

Примена универзалног дизајна за учење на часовима математике

Час физике, 6. разред

Релативност кретања. Релативна брзина.

Када сам ученицима рекла да ћемо нови час обрадити на потпуно нов начин, нису знали како ће то изгледати. Објаснила сам им да имају могућност да бирају како ће се упознати са новим материјалом:

Опширније...

Примена универзалног дизајна за учење на часовима француског језика

У току октобра и новембра,на часовима француског језика,  ученици шестог и осмог разреда су радили домаће видео задатке у апликацији ФЛИП на теме LES VÊTEMENTS и LA VAISSELLE.

Опширније...

Активности гејмификације на часовима енглеског језика

Прва активност је замишљена и остварена као игра кроз коју су ученици могли на забаван и разигран начин да провере свој знање из прве наставне области.

Опширније...

Даблин 5. дан

Пети дан 9.6.2023.

Домаћи задатак, видели смо видео записе са коментарима фотографије свих учесника. Учесници су дали осврт на курс и говорили о томе шта ће све применити када се врате у своје школе.

Опширније...

Даблин 3. дан

Трећи дан 7.6.2023.

Плишани мајмун је отишао у тим  Португалија – Шпанија.

Дан на Еуропас Академији је почео активним играма које укључују све ученике и захтевају њихову сарадњу у учењу кроз забаву.

Опширније...