U varošici Lučani na Kruševlju – Novo naselje, na njegovoj zapadnoj strani uzdiže se arhitektonski složena zgrada Osnovne škole. Ispred nje je lepo uređen parkovski prostor, sa bistom narodnog heroja Milana Blagojevića ( njegovo ime nosi ova vaspitno - obrazovna ustanova) . Osnovna škola u Lučanima počela je sa radom 2.decembra 1899.g.Upisano je 76 učenika u prvi razred i 5 učenika u drugi razred , a prvi učitelj je bio Milan Gligorijević iz Arilja.Prva školska zgrada imala je dve učionice (8x6x3,93m), kancelariju i prostorije za stanovanje učitelja.
Današnja zgrada Osnovne škole napravljena je 1953.god.a proširena 1978.g.U okviru škole ima i 4 izdvojena odeljenja : Markovica, Krstac, Puhovo i Donja Kravarica.Škola u Markovici je osmogodišnja, a ostale su četvorogodišnje. Izdvojeno odeljenje u Negrišorima je najstarije i osnovano je 1830.g., ali je, na žalost, prestalo sa radom.
U vaspitno-obrazovnom procesu radi 16 učitelja, 28 nastavnika, psiholog i pedagog. Uprava i administracija zapošljava 6 službenika, a na održavanju čistoće radi 15 lica.

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

 

Šta je forum pozorište?

 

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Detaljnije