U Domu kulture u Lučanima,  27.3.2018.god. s  početkom u 13 časova održana je Svečanost proglašenja najboljih -  najbolji sportisti opštine Lučani u organizaciji  Sportskog saveza opštine Lučani.

Dana 20.03.2018. godine obeležen je Dan Frankofonije po drugi put u OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima, sa početkom u 13h u školskoj trpezariji.

Nastavnik matematike Mirjana Milosavljević održala je ugledni čas iz matematike 28.3.2018. u IO Markovica OŠ“Milan Blagojević“ Lučani u odeljenju 5-3.

Dana 7.3.2018.godine u đačkoj trpezariji održana je lutkarska predstava "Medvedova ženidba".

Na časovima narodne tradicije, kroz realizaciju nastavnih jedinica ,, Šeširdžija“ i ,,Berberin, frizer“, učenici su se upoznali sa ovim zanatima.

Matematičko takmičenje „Misliša 2018“ (osnovni nivo) održano je 8. marta sa početkom u 11 i 30 časova.

U subotu 3.3.2018. naša škola je bila domaćin za opštinsko takmičenje iz engleskog i francuskog jezika. U gostima su nam bili đaci i kolege iz osnovnih škola iz Guče i Kotraže.

U subotu, 24.02.2018. naša škola je bila domaćin opštinskog takmičenja iz matematike. Takmičenje je počelo u 10h i trajalo je 120 minuta.

Redovan upis  dece za polazak u prvi razred obaviće se u periodu od 1.04.2017. godine  do 31.05. 2017.
godine, svakim radnim danom kod sekretara škole od 8.00 do 14.00 časova.
Upis u prvi razred školske 2017/2018. godine obavezan je za decu koja do 1.09.2017. godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina (deca rođena od 1.03. 2010. godine do 28. februara 2011. godine).  Testiranje dece pred polazak u prvi razred obavljaju psiholog i pedagog škole.
U postupku ispitivanja deteta upisanog u školu, škola može da utvrdi potrebu za donošenjem individualnog obrazovnog plana ili dodatnom podrškom za obrazovanje.
Deca rođena u periodu od 01.03. 2011. godine do 31.08.2011. godine, a čiji roditelji žele da ona pođu ranije u školu , mogu da se prijave sekretaru škole  (poneti Izvod iz matične knjige rođenih).
Ovu proveru vrši psiholog škole.
U postupku provere spremnosti (na osnovu mišljenja psihologa) škola može da preporuči:
1) upis deteta u prvi razred
2) odlaganje polaska deteta u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.
Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.
Prilikom upisa neophodno je doneti:
1.    Original ili overenu kopiju Izvoda iz matične knjige rođenih deteta;
2.    Original Potvrdu o zdravstvenom stanju deteta (overenu od školskog lekara Doma zdravlja);
3.    Uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program;
4.    Potvrdu prebivališta za dete i roditelje


Pedagoško-psihološka služba:                                                                                     Direktor:
Milica  Karanac, psiholog                                                                                         Radojka Đorđević
Anđelija Broćić, pedagog

 

Na opštinskom takmičenju recitatora pod nazivom "Pesniče naroda mog", koje je održano 28.03.2016. godine u Centru za kulturu i sport u Guči, a u organizaciji Biblioteke opštine Lučani, učenica naše škole, Teodora Panić, zauzela je drugo mesto u mlađoj kategoriji, dok se na prvom mestu u srednjoj kategoriji našla takođe naša učenica, Monika Meić.
Ovom prilikom im čestitamo i želimo im mnogo uspeha u daljem takmičenju.

Redovan upis  dece za polazak u prvi razred obaviće se u periodu od 1.04.2016. godine  do 31.05. 2016. 

godine, svakim radnim danom kod sekretara škole od 8.00 do 14.00 časova. 

Upis u prvi razred školske 2016/2017. godine obavezan je za decu koja do 1.09.2016. godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina (deca rođena od 1.03. 2009. godine i do kraja februara 2010. godine).  Testiranje dece pred polazak u prvi razred obavljaju psiholog i pedagog škole.

U postupku ispitivanja deteta upisanog u školu, škola može da utvrdi potrebu za donošenjem individualnog obrazovnog plana ili dodatnom podrškom za obrazovanje.

Deca rođena u periodu od 01.03. 2010. godine do 31.08.2010. godine, a čiji roditelji žele da ona pođu ranije u školu , mogu da se prijave sekretaru škole  (poneti Izvod iz matične knjige rođenih).

Ovu proveru vrši psiholog škole.

U postupku provere spremnosti (na osnovu mišljenja psihologa) škola može da preporuči:

1) upis deteta u prvi razred

2) odlaganje polaska deteta u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.

Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prilikom upisa neophodno je doneti:

1. Original ili overenu kopiju Izvoda iz matične knjige rođenih deteta;

2. Original Potvrdu o zdravstvenom stanju deteta (overenu od školskog lekara Doma zdravlja);

3. Uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program;

4. Potvrdu prebivališta za dete i roditelje (Lična karta na uvid).

 

 

Pedagoško-psihološka služba:                                                                                   Direktor:

Milica  Karanac, psiholog                                                                                         Radojka Đorđević

Dragica Mandić Spasojević, pedagog

 

Obaveštavamo roditelje, učenike i ostale zainteresovane da je u toku  postupak izbora udžbenika za naredne tri školske godine, odnosno za školsku 2016/2017, 2017/2018. i 2018/2019. godinu, u osnovnim školama Republike Srbije. Izbor udžbenika realizuje se u skladu sa članom 33. i 34. novog Zakona o udžbenicima („Službeni glasnik RS“ broj 68/15).Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je, na osnovu javnog poziva, Listu odobrenih udžbenika. Lista odobrenih udžbenika sadrži podatke o svim udžbeničkim kompletima za svaki predmet. U Listi je za svaku udžbeničku jedinicu naveden  obim izražen u broju strana i maloprodajna cena.

Lista odobrenih udžbenika dostavljena je svakoj osnovnoj školi, a dostupna je i na internet stanicama:http://www.mpn.gov.rs/udzbenici-2/izbor-udzbenika/http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php Za potrebe izbora udžbenika Ministarstvo je otvorilo posebnu elektronsku adresu za primedbe i pitanja (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). Ova adresa je otvorena za sve prosvetne radnike, roditelje i učenike. O svim, eventualnim, nepravilnostima i nejasnoćama roditelji mogu obavestiti Ministarstvo putem mejla Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ili slanjem pisanog komentara na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 26, 11000 Beograd, sa napomenom: Za izbor udžbenika.

Imajući u vidu navedene odredbe zakona, direktor ovim putem obaveštava roditelje učenika:

1. Svaki roditelj treba da obavesti školu ukoliko neke udžbenike ili nastavna sredstva učenici koriste , odnosno nisu koristili za određeni predmet.

2. Roditelji, ukoliko žele, mogu da izvrše uvid u sadržaj udžbenika koji se nalaze u školskoj biblioteci kao promotivni primerci koji su dostavljni od strane izdavača.

3. Nastavnik čini težu povredu radne obaveze ukoliko od učenika zahteva da kupi dodatno nastavno sredstvo izuzev slučaja gde roditelj hoće i želi da nabavi svom detetu, a na preporuku predmetnog nastavnika.

4. Roditelj može obaviti razgovor sa pedagogom/psihologom škole u pogledu težine đačkih torbi.

 

U Lučanima, 24.03.2016.g. Direktor Škole:

Radojka Đorđević

 

Drage kolege,

u toku je Global Money Week 2016, globalna aktivnost koju je podstakla organizacija Child & Youth Finance International.

Akcija se odnosi, izmedju ostalog, i na preduzetničko obrazovanje.

U proteklim godinama Narodna banka Srbije organizovala je aktivnosti povodom ove akcije, ali bilo dobro da se u nju uključe i neposredno naše škole/fakulteti/NGO....

Na sajtovima ispod ima mnoštvo resursa za nastavnike različite aktivnosti u cilju podrške nastavi i učenju!

Učestvujte i izazovite ostale:

1)      GMW Selfie Challenge: http://www.globalmoneyweek.org/gmw-selfie-challenge.html – hashtag #GMWSelfie

2)      My Money Box Challenge: http://www.globalmoneyweek.org/money-box-mania.html

3)      World’s largest Piggy Bank/ Money Box Challenge: http://www.globalmoneyweek.org/money-box-mania.html

Pridružite se zabavi, formirajte tim. Izazovite svoje prijatelje. Budite kreativni. Pobedite!

Nastava se sutra 8.3.2016. neće držati jer je proglašeno vanredno stanje u opštini Lučani. U sredu se očekuje normalizacija nastave.

Konferencija je trajala dva dana od 26.2 do 27.2. Održana je u Bel-Expo centru u Beogradu, a glavni organizator je bio British council. Prostori gde su se održavala predavanja bili su nazvani po tasterima na tastaturi, pa je glavni prostor bio Space, Enter je bilo mesto za nastavnike osnovnih i srednjih škola, zatim Insert i Alt. Partneri su bili MPTR, kompanije Oracle, Lenovo, Intel, Tesla, Microsoft, Link group, Advant. Predavači su bili iz Srbije i iz inostranstva, tako da se mnogo toga korisnog videlo i čulo.

Kompanija Oracle ima u planu da drži jednodnevne i dvodevne seminare za nastavnike osnovnih škola koji bi onda đacima preneli osnove programiranja i tako ih spremili za budućnost, pošto će IT sektor tražiti mnoge stručnjake u narednim godinama.

Kompanija Advant, generalni distributer Lancom-systems je predstavila način na koji škole mogu biti pokrivene bežičnim internetom i na koji način mogu postati deo Edu-roam grupe, pa se onda mogu umrežavati sa evropskim školama i univerzitetima.

Kolege koje su držale predavanja dali su mnoštvo konkretnih primera iz učionice. Pokazali su nam kako mobilni telefoni mogu postati male laboratorije koji učenici mogu iskoristiti za mnoge eksperimente iz fizike, hemije, matematike. Čak se mogu povezati sa kolegama iz inostranstva i napraviti zajednički eksperiment, recimo izmeriti prečnik Zemlje. Nastavnici biologije i geografije mogu pristupiti kamerama u orbiti ili pod morem i pokazati deci konkretan primer vezan za neku oblast koju obrađuju.

Igor Popov je održao interesantno predavanje o Khan akademiji na srpskom. Tom portalu se može pristupiti na internetu, i pročitati dosta toga vezano za matematiku, istoriju, građansko vaspitanje... Izvor je khanacademy.rs.

Mark Barouz iz Velike Britanije je objasnio principe jednostavnog kodiranja uz 2code. Pošto će u narednim decenijama faliti stručnjaka iz te oblasti, oni su rešili da kodiranje uvedu u obavezno obrazovanje za decu od 6 godina. Čaba Vereš je takođe govorio o programiranju i o Evropskoj nedelji programiranja u Srbiji-takmičenje se održava svakog oktobra.

K.Aleksić, V.Arula i M.Zindović su govorile o projektu Graditeljke Beograda, gde su đaci izašli iz učionice i konkretno, u gradu, se upoznali sa arhiktetonskim stilovima, pa pravili svoj projekat uz saradnju sa nastavnicom informatike i nastavnicom srpskog.

Biljana Vučković je govorila o primeni Gugl učionice u nastavi, kako da se oformi i kako da se učenicima zadaje domaći kroz nju-sličan portal je Edmodo.

I.Banković, M. Banković i S.Tasić su predstavili svoju aplikaciju za mobilne telefone Eco reporters, za čiju ideju su dobili nagradu u Mađarskoj. Uz pomoć te aplikacije učenici mogu praviti svoj ekološki izveštaj poput pravih novinara i vežbati engleski jezik. 

Na štandovima su se mogli videti mnogi softveri vezani za obrazovanje, poput elektronskih dnevnika, internet portali za učenje-koji imaju dosta resursa, ali nisu besplatni, pa bi škola morala da izdvoji oko 400-600 eura godišnje da bi njeni učenici i nastavnici imali pristup resursima na određenom portalu.

Od tehničkih učila bile su tu razne pametne table, klupa u obliku tač-skrin ekrana, 3d štampač koji štampa objekte, robot koji se pokreće kada mu se zadaju komande i sl.

Bilo je malo vremena da bi se sva predavanja posetila, ali dosta toga je snimljeno, pa će se moći pogledati kasnije. Za link treba otići do sajta

www.britishcouncil.rs

Fotografije pogledajte ovde.

 

U saradnji sa lokalnom zajednicom učenicima starijih razreda je održano predavanje na temu ''Podignimo svest za čistiji svet''.Učenici su se upoznali kako se otpad (sirovina) može odvojiti, razvrstati i reciklirati, kao i sa značajem očuvanja prirode i njenog okruženja.Postizanje ''ekološke kulture'' učenika  je cilj ovog projekta. Ostale fotografije možete pogledati ovde.

20.02.2015.godine u Domu kulture u Guči održan je tradicionalni maskenbal na kome je učenica  Darija Koprivica III1 osvojila prvo mesto sa maskom "Srpska kuća". Sa istom maskom je nastupila u Domu kulture u Čačku 28.02.2015.godine na 21. Festivalu maske i među više od 150 maski Moravičkog okruga, od strane stručnog žirija, proglašena za najuspešniju učesnicu. Osvojila je prvo mesto u najznačajnijoj kategoriji - Najizvornija maska, koja se dodeljuje za izvornost i očuvanje srpske tradicije.

Obaveštavamo učenike, nastavnike, zaposlene u školi i roditelje da se OŠ „Milan Blagojević“ Lučani priključila ekološko – humanitarnoj akciji pod nazivom „Čep za hendikep.“

Radi se o akciji koju je pokrenulo društvo paraplegičara i kvadriplegičara Banata, a akcija se sprovodi po školama u Srbiji već 2,5 godine.
U prizemlju škole, na glavnom ulazu, nalazi se kutija u koju će se sakupljati plastični čepovi.
Prikupljeni čepovi će se potom prodavati u nekom od centara za reciklažu, a sav prihod od prodaje uplaćivaće se na račun „Udruženja paraplegičara Banata.“ Sredstva su namenjena kupovini ortopedskih pomagala.
Molimo vas da još jednom pokažete „humanost na delu“ i priključite se ovoj akciji!

PREDSEDNIK ŠKOLSKOG CK-a
Draga Nešovanović

                        

Na okružnom takmičenju iz književnosti koje je održano 21.3.2015. u Čačku, učenica naše škole Milica Matijašević VIII1, osvojila je 18 poena i plasirala se na republičko takmičenje. Čestitamo joj i želimo mnogo uspeha u daljem radu.

Osnovna škola „Milan Blagojević“ iz Lučana obaveštava roditelje - staratelje dece dorasle za polazak u školu, da počinje

UPIS DECE U PRVI RAZRED

Upis u prvi razred školske 2014/2015.godine obavezan je za decu koja su rođena u periodu:
- od 1.3.2007.godine do 29.2.2008.godine.

Upis se vrši počev od 1.4.2014.godine do 31.5.2014.godine, svakim radnim danom kod sekretara škole od 8,00 do 14,00 časova.

Prilikom upisa neophodno je dostaviti:
1. Original ili overena fotokopija Izvoda iz matične knjige rođenih deteta;
2. Potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta;
3. Dokaz o prebivalištu roditelja – staratelja deteta;
4. Uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program.

Ispitivanje ove dece pred polazak u školu vrši pedagog i psiholog škole.
Deca koja do 01.09.2014.godine imaju od šest godina do šest godina i šest
meseci (deca rođena u martu, aprilu, maju, junu, julu i avgustu 2008.godine), a čiji roditelji žele da ona pođu ranije u školu, mogu da se prijave za proveru spremnosti za polazak u školu.
Proveru spremnosti deteta vrši psiholog škole.
Ako dete starije od sedam godina i šest meseci zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.
Sve potrebne informacije roditelji-staratelji deteta mogu dobiti u OŠ «Milan Blagojević» u Lučanima (lično ili na telefon 032/817-412).

U Lučanima, Direktor
OŠ „Milan Blagojević“
26.3.2014.g. Lučani 
Radojka Đorđević

 

 

 

 

Zа učеnikе 8.rаzrеdа оrgаnizuје sе priprеmnа nаstаvа zа pоlаgаnjе zаvršnоg ispitа  tоkоm mаrtа, аprilа i mаја pо slеdеćеm plаnu:
81 Pеtаk: 6.čаs mаtеmаtikа (Vеrа Kоturоvić) , 7.čаs srpski јеzik (Моnikа Šimić Srеtеnоvić)
82 Srеdа: 7.čаs srpski јеzik (Моnikа Šimić Srеtеnоvić) i  pеtаk: 7.čаs mаtеmаtikа (Vеrа Kоturоvić)
 11 čаsоvа pо prеdmеtu
Rеаlizоvаćе i dvе rаdnе subоtе pо slеdеćеm rаspоrеdu:
Subоtа 29.mаrt 2014.gоdinе:

81    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Istоriја (V.Моsić)
2.čаs       Istоriја (V.Моsić)
3.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
4.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
5.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
6.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
82    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Gеоgrаfiја (B.Kоstаndinоvić)
2.čаs       Gеоgrаfiја (B.Kоstаndinоvić)
3.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
4.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
5.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
6.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
    
Subоtа 12.аpril  2014.gоdinе:

81    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Istоriја (V.Моsić)
2.čаs       Istоriја (V.Моsić)
3.čаs       Fizikа (V.Kоturоvić)
4.čаs       Fizikа (V.Kоturоvić)
5.čаs       Gеоgrаfiја (О.Pаntеlić)
6.čаs       Gеоgrаfiја ( О.Pаntеlić )
82    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Gеоgrаfiја (B.Kоstаndinоvić)
2.čаs       Gеоgrаfiја (B.Kоstаndinоvić)
3.čаs       Istоriја (V.Моsić)
4.čаs       Istоriја (V.Моsić)
5.čаs       Fizikа (V.Kоturоvić)
6.čаs       Fizikа (V.Kоturоvić)

Оstаtаk čаsоvа rеаlizоvаćе sе tоkоm prvе dvе nеdеlје јunа mеsеcа (оd 2. dо 13.) pо pоsеbnоm rаspоrеdu.

IО Маrkоvicа
Zа učеnikе 8.rаzrеdа оrgаnizuје sе priprеmnа nаstаvа zа pоlаgаnjе zаvršnоg ispitа  tоkоm mаrtа, аprilа i mаја pо slеdеćеm plаnu:
Pоnеdеlјаk: 7.čаs srpski јеzik (Vlаdimir Мilić)
Utоrаk: 7.čаs mаtеmаtikа (Мilicа Bајоvić)
11 čаsоvа pо prеdmеtu
Rеаlizоvаćе i dvе rаdnе subоtе pо slеdеćеm rаspоrеdu:
Subоtа 29.mаrt 2014.gоdinе:    Subоtа 12.аpril 2014.gоdinе:

    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Gеоgrаfiја (О.Pаntеlić)
2.čаs       Gеоgrаfiја ( О.Pаntеlić )
3.čаs       Gеоgrаfiја ( О.Pаntеlić )
4.čаs       Fizikа (G.Spаsојеvić)
5.čаs       Fizikа (G.Spаsојеvić)
6.čаs       Fizikа (G.Spаsојеvić)
    Rаspоrеd čаsоvа
1.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
2.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
3.čаs       Biоlоgiја (D.Nеšоvаnоvić)
4.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
5.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
6.čаs       Hеmiја (S.Ćirоvić)
    
Оstаtаk čаsоvа rеаlizоvаćе sе tоkоm prvе dvе nеdеlје јunа mеsеcа (оd 2. dо 13.) pо pоsеbnоm rаspоrеdu.

 

 

 

U јunu 2014. gоdinе prvi put ćе biti sprоvеdеn zаvršni ispit nа krајu оsnоvnоg оbrаzоvаnjа i vаspitаnjа kојi ćе, оsim tеstа iz srpskоg/mаtеrnjеg јеzikа i
mаtеmаtikе, sаdržаti i kоmbinоvаni tеst znаnjа sа zаdаcimа iz biоlоgiје, istоriје, gеоgrаfiје, fizikе i hеmiје. Dа bi sе učеnicimа, nаstаvnicimа i škоlаmа оlаkšаlе priprеmе zа оvаkаv zаvršni ispit, Мinistаrstvо prоsvеtе i nаukе i Zаvоd zа vrеdnоvаnjе kvаlitеtа оbrаzоvаnjа i vаspitаnjа priprеmili su kоmbinоvаni tеst iz čеtiri nаstаvnа prеdmеtа (biоlоgiја, gеоgrаfiја, istоriја i fizikа) zа prоbnu primеnu u gеnеrаciјi kоја је sаdа šеsti rаzrеd.

Cilјеvi prоbnоg tеstirаnjа:
− prоbni tеst је prilikа dа sе učеnici blаgоvrеmеnо upоznајu sа rеdоslеdоm
kоrаkа i оbаvеzаmа u vеzi sа uvоđеnjеm trеćеg tеstа nа zаvršnоm ispitu,
− nа prоbnоm tеstu učеnici ćе imаti priliku dа vidе zа njih nеpоznаtе
zаdаtkе i dа prоvеrе svоје znаnjе u оdrеđеnim prеdmеtimа,
− rеzultаti sа kоmbinоvаnоg tеstа nе prеtvаrајu sе u оcеnе učеnikа i nе
služе zа оcеnjivаnjе učеnikа,
− rеzultаtе tеstirаnjа nаstаvnici ćе kоristiti u plаnirаnju аktivnоsti zа
dаlје priprеmаnjе učеnikа zа zаvršni ispit,

Теstirаnjе ćе sе rеаlizоvаti  u subоtu 31.mаrtа , sа pоčеtkоm u 10 čаsоvа u đаčkој kuhinji  i trајаćе 120 minutа.
Učеnici su dužni dа pоnеsu  pribоr zа rаd nа tеstu (grаfitnа оlоvkа, hеmiјskа оlоvkа i gumicа).

Оd ličnih stvаri u prоstоriјu sе mоžе unеti sаmо vоdа/оsvеžаvајući
nаpitаk, а svе оstаlе stvаri оbаvеznо sе оdlаžu nа pоsеbnо mеstоtоkоm tеstirаnjа.

Prеdmеtni nаstаvnici biоlоgiје, istоriје, gеоgrаfiје i fizikе аnаlizirајu
rеzultаtе dа bi utvrdili kаkvа vrstа pоdrškе u učеnju је pоtrеbnа učеnicimа u
priprеmi zа zаvršni ispit.
Nа оsnоvu rеzultаtа učеnikа, priprеmајu sе pоdаci о pоstignućimа učеnikа nа nivоu svаkоg zаdаtkа, prеdmеtа  i о ukupnim pоstignućimа nа tеstu. Оvе pоdаtke prеdmеtni nаstаvnici kоristе dа bi аnаlizirаli rеzultаtе učеnikа i utvrdili prеdmеtе i оblаsti u kојimа је pоtrеbnа dоdаtnа pоdrškа učеnicimа u priprеmаnju zа zаvršni ispit.
OBAVEŠTENJE: Osnovna škola „Milan Blagojević“ iz Lučana obaveštava roditelje, staratelje dece dorasle za polazak u školu, da počinje

UPIS DECE U PRVI RAZRED

Upis u prvi razred školske 2012/2013.godine obavezan je za decu koja su rođena u periodu:
 

od 1. 3. 2005. godine do 28. 2. 2006. godine.

Upis se vrši počev od 2. 4 .2012. godine do 31. 5. 2012. godine, svakim radnim danom kod sekretara škole od 8,00 – 14,00 časova.
Za upis je potrebno priložiti:
 
  1. Izvod iz matične knjige rođenih deteta;
  2. Potvrdu o prijavi prebivališta;
  3. Potvrdu o zdravstvenom pregledu;
  4. Uverenje o završenom pripremnom predškolskom programu.

Sve potrebne informacije roditelji, staratelji mogu dobiti u OŠ «Milan Blagojević» u Lučanima.

 

U Lučanima,                                                          Direktor škole

 

21.3.2012.g.                                                          Radojka Đorđević

Danas, 11. 3. 2012. u toku popodnevnih sati, turski hakeri su izvršili napad na naš sajt. Ovo je prvi napad takve vrste otkako sajt postoji, ali ne i poslednji, jer iskustva pokazuju da jednom napadnut sajt postaje meta daljih napada. Ovaj put su turski hakeri bili "humani", jer nisu napravili neku veću štetu osim menjanja naslovne strane (pogledati sliku iznad), dok su svi ostali fajlovi ostali čitavi. Malom intervencijom vraćena je stara naslovna strana. Kao što se vidi iz priložene slike sebe nazivaju "defacer crew", što će reći grupom zaduženom za spoljašnje naruživanje ili "obezličavanje lica", tako da samo daju do znanja šta oni mogu i da su tu.

Radovi na zameni stolarije napreduju. Fotografije radova možete videti ovde.

Iz Slovenije nam uskoro, tačnije 23. marta, stižu gosti. Iz Sladkog Vrha najavljena je poseta četiri učenika, tri nastavnika i jednog predstavnika opštine. Tokom boravka kod nas oni će razmeniti iskustva i znanja i otići sa, nadamo se, jednom lepom uspomenom.

U okviru projekta energetske efikasnosti u našoj školi počeli su radovi na zameni stolarije i postavljanju spoljašnje izolacije. Pošto će radovi trajati nekoliko meseci (planiran je završetak 5.6.2012.), mole se učenici da prate uputstva o kretanju i izbegavaju zonu radova zbog lične bezbednosti. Fotografije o napredovanju radova će biti uskoro dostupne.

Opširnije

Osnovna škola „Milan Blagojević“ Lučani obaveštava građane opštine Lučani da će u školskoj 2012/2013.god. početi realizacija projekta „Druga šansa“. Projekat daje mogućnost da građani opštine Lučani koji su stariji od 15 godina, a nisu završili osnovnu školu, završe osnovno obrazovanje odraslih. Projektom je predviđeno formiranje 3 odeljenja:

Jedno odeljenje čine polaznici od 1.- 4. razreda.

Drugo odeljenje čine polaznici 5. i 6. razreda.

Treće odeljenje čine polaznici 7. i 8. razreda.

Po završetku osnovnog obrazovanja odraslih polaznici naše Škole, na osnovu zaključenog sporazuma mogu u Poljoprivrednoj i Tehničkoj školi u Požegi nastaviti dalje školovanje i steći određena zvanja iz područja rada pomenutih Škola (poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, mašinstva i obrade metala, trgovine, ugostiteljstva i turizma, ekonomije, prava i administracije).

Za sve dodatne informacije možete se informisati lično u OŠ „Milan Blagojević“ Lučani ili na telefon 032/818-754, 032/817-412.

Direktor škole _______________ Radojka Đorđević

Našu školu su na Regionalnom takmičenju  maski u Čačku 14.2.2010. predstavljali učenici II1. Slike možete videti ovde.

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

 

Šta je forum pozorište?

 

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Detaljnije