Останимо у контакту

Превенција болести зависности – Коцкање Истакнут

  • Објављено у Новости
  • Прочитано 342 пута

У понедељак, 30. 10. 2023. године у Основној школи „Милан Благојевић” Лучани у организацији удружења „Нада” из Лучана и аутора књиге „Кладионица је моја прошлост”, Бранислава Јемуовића и педагошко-психолошке службе реализовано је предавање „Превенција болести зависности - Коцкање”.

Предавање је реализовано за ученике седмог и осмог разреда, а циљ предавања је био да се ученици упознају са овим обликом зависности и ризицима по физичко и психичко здравље младих људи. Аутор књиге „Кладионица је моја прошлост”, Бранислав Јемуовић је изнео ученицима своје седмогодишње искуство у борби са једном од најтежих зависности садашњице, коцкањем. Нагласио је да је са разлогом Светска здравствена организација ставила на листу са осталим болестима зависности (наркоманија, алкохолизам, пушење), јер се веома тешко лечи. Пут до излечења је дугачак, али није немогућ, потребна је константна психолошка подршка, посебно најближих чланова, тј. породице. 

Циљ је био да се превентивно делује на ученике, односно да се  ученици освесте о томе колико је мала граница од уласка у кладионицу и првог клађења до зачараног круга константног  коцкања, тј. зависности.

У завршном делу предавања ученици су имали могућност да питају предавача све што их интересује, а односи се на ову пошаст, о чему је предавач и говорио.

Последњи пут измењеносреда, 20 децембар 2023 14:28

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…