Останимо у контакту

#ŠtaNamTeško волонтерски пројекат Националног програма за волонтирање младих „Млади су закон 2021“ Истакнут

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

     У оквиру овог програма, наставница географије Оливера Пантелић, реализовала је пројекат „Откључани глобус“. Окупљајући ученике и младе колеге око себе, наставница им је пренела своја искуства у овом и сличним пројектима и мотивисала за учествовање у истим.

     Идеја пројекта је била направити библиотеку са географском тематиком. Обезбеђена су средства за набавку два ормара са витринама која су смештена у кабинет за географију и купљена књига „Историјске енигме“, чиме је започета акција прикупљања књига за ову, својеврсну, библиотеку. Поклонивши део своје библиотеке, наставница Оливера је дала леп пример колегама, ученицима и родитељима да наставе започету акцију.

     Ова акција има вишеструки значај, за ученике, школу, али и локалну заједницу. Пројекат је одржив. Ученици ће кроз њега научити на који начин се прави и чува библиотека, стицати нова знања, прикупљену литературу користити у наставним и ваннаствним активностима, развијати свест о томе да је донаторство важна карика у стварању бољег и лепшег окружења.

     Ово је уједно и Легат наставнице Оливере.

Последњи пут измењеночетвртак, 02 децембар 2021 17:51

Dare to share: culture, tradition & more

О традицији за празнике

О традицији за празнике


Дана 21.12.2021. учесници…

Нови састанак координатора 12.10.2021.

Нови састанак координатора 12.10.2021.


Дана 12.10.2021. одржан…

Наставак пројектних активности на пројекту DTS
Активности на DTS пројекту у периоду фебруар - јун 2021.
О градовима и државама

О градовима и државама


Дана 23.2.2021. је…

DTS презентације

DTS презентације


У наставку нашег…