Останимо у контакту

Основна школа „Милан Благојевић”, прославила је 122 године рада Истакнут

Данас, 2. децембра Основна школа „Милан Благојевић” из Лучана прославила је  122 године постојања. У кратком обраћању ученицима и запосленима, директорка школе, Радојка Ђорђевић,  истакла је да је поносна на све што је до данас постигнуто.

„Иза нас је много рада, успеха, учења, награда. Низале су се генерације ученика и запослених који су радећи свим срцем исписали историју школе. И данас, као и пре 120 година,  у школи се усвајају знања, изграђује се основа за живот и склапају се нераскидива пријатељства.

Наша школа почела је са радом 1899. године када је у први разред уписано 76 ученика и 5 ученика у други разред. Данашња зграда направљена је 1953. године, а проширена је 1978. У оквиру школе постоје 4 издвојена одељења, у Марковици, Крстацу, Пухову и Доњој Краварици. Најстарије издвојено одељење у Негришорима, нажалост, престало је са радом, а од недавно ни зграда школе више не постоји.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, ове године Дан школе обележавамо без већег програма, али смо припремили промоцију школског часописа „Кораци” који представаља све важне активности организоване у протеклих годину дана. Надамо се да ћемо и будућности наставити да нижемо успехе и да ћемо из дана у дан бити све бољи како би они који су поставили темеље ове школе били поносни на нас и како бисмо године пред нама дочекали задовољни оним што смо постигли. Завршавам кратко обраћање са надом да сви ученици ове школе  корачају правим путем и да ће наредни „Кораци” показати да, уз учитеље и наставнике, израстају у велике и пре свега добре људе.”

Кратким програмом обележено је и 80 година од смрти Милана Благојевића, народног хероја по којем ова установа носи име.

На овај дан, као и претходних година, изашао је и школски часопис „Кораци“ у којем су представљени наши успеси протекле школске године. Часопис су промовисали ученици новинарске и библиотечке секције. Радови наших ђака украсили су хол школе и тиме допрнели пријатној атмосфери овог дана.

Последњи пут измењеночетвртак, 02 децембар 2021 17:59

Dare to share: culture, tradition & more

О традицији за празнике

О традицији за празнике


Дана 21.12.2021. учесници…

Нови састанак координатора 12.10.2021.

Нови састанак координатора 12.10.2021.


Дана 12.10.2021. одржан…

Наставак пројектних активности на пројекту DTS
Активности на DTS пројекту у периоду фебруар - јун 2021.
О градовима и државама

О градовима и државама


Дана 23.2.2021. је…

DTS презентације

DTS презентације


У наставку нашег…