Останимо у контакту

Израда педагошког профила, ИОП-а 2 и ИОП-а 3 Истакнут

У понедељак, 21. 3. 2022. године у Основној школи „Милан Благојевић“ Лучани одржана је радионица на тему: „Израда педагошког профила, ИОП-а 2 и ИОП-а 3, за учитеље и наставнике основних и средњих школа из Лучана и Ивањице.

Радионицу су реализовале саветнице-спољње сараднице Школске управе Чачак, за област инклузивног образовања: Весна Чегањац-дефектолог и Милица Каранац-психолог.

У уводном делу активности, Весна Чегањац- дефектолог је подсетила присутне да је 21. март дан посвећен особама са Дауновим синдромом. Истакла је да су то особе које на 21. пару хромозома уместо 2 имају три хромозома и  упознала присутне са њиховим карактеристикама. Овај хромозомски поремећај може да се јави у свакој породици, раси или социјалној групацији. У Србији нема прецизне евиденције о броју особа које имају Даунов синдром, али се процењује да их је око 3. 500 (одрасли и деца).

Циљ радионице је био оснаживање наставника у раду са децом са различитим образовним потребама, као и подршка у изради педагошке документације. Кроз интерактиван рад и подршку спољњих сарадника наставници су имали могућност да активно учествују у изради педагошког профила, као и да планирају кораке у изради индивидуалног  образовног плана.

 Радионица је испраћена и од представника Школске управе Чачак, Слађане Парезановић-руководиоца и Раде Каранац-просветног саветника.

У радионици је учешће узело 32 наставника који су у завршном делу активности изнели своје позитивне утиске у којима су највише истакли колико им је значајно то што су имали могућност да кроз практичан рад разреше све досадашње дилеме, које се односе на израду ИОП документације.

У наредном периоду саветнице су планирале да реализују исту активност за  представнике основних и средњих школа из Чачка и Горњег Милановца.

  

Последњи пут измењенопонедељак, 04 април 2022 08:52

Галерија слика

Dare to share: culture, tradition & more

Измир 2022.

Измир 2022.


Група од 5…

Шпанија, пети дан мобилности, 12.3.2022.
Шпанија, четврти дан мобилности, 10.3.2022.

Шпанија, четврти дан мобилности, 10.3.2022.


Након незаборавног излета…

Шпанија, трећи дан мобилности, 9.3.2022.

Шпанија, трећи дан мобилности, 9.3.2022.


Трећи дан мобилности…

Шпанија, други дан мобилности, 8.3.2022.

Шпанија, други дан мобилности, 8.3.2022.


Други дан пројетка…

Шпанија, први дан мобилности 7.3.2022.

Шпанија, први дан мобилности 7.3.2022.


Наше две ученице…