Останимо у контакту

У сусрет Васкрсу Истакнут

Дана 15. априла 2022. године у ОШ „Милан Благојевић” у Лучанима одржана је културно-уметничка манифестација продајног карактера под називом ,,У сусрет Васкрсу” . Као што се може закључити из назива програма, повод је приближавање Васкрса.

Овај догађај организован је на иницијативу вероучитеља Дарка Стевановића, наставнице грађанског васпитања, географије и програма ,,Кувам и храним се здраво” Оливере Пантелић, библиотекарке Бојане Крљанчевић и школског педагога Иване Васиљевић, а учествовали су и ученици млађих разреда са својим учитељицама. Поред ученика верске наставе и полазника програма ,,Кувам и храним се здраво” , у организацији су учествовали и чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима.

     На самом почетку, ученица одељења VII/1 и чланица Вршњачког тима, Нађа Костић, која је водила програм, поздравила је директорку школе Радојку Ђорђевић и остале присутне, те је најавила почетак програма. Песму ,,Васкршње јутро” на почетку програма отпевали су полазници верске наставе одељења V/1 и V/2. Њих су за учешће припремали вероучитељ и библиотекарка.

     Након тога, ученице осмог разреда, Наталија Баралић и Милица Ђорђевић, одржале су кратко предавање на тему Васкрса. Чланови Ученичког парламента под менторством педагога Иване Васиљевић, а у сарадњи са наставником верске наставе, направили су презентацију на тему овог празника. Они су присутне упознали са догађајима који су претходили Васкрсу, као и његовом значају за све нас.

Речи Васкршњег тропара отпојале су ученице одељења V/1 Ђурђа Тодоровић и Јована Тодоровић.

     Програм је настављен песмом „Људи ликујте“ коју су отпевали ученици трећег разреда који похађају верску наставу.

Након тога, уследила је презентација наставнице грађанског васпитања и географије Оливере Пантелић, која ученицима предаје и програм ,,Кувам и храним се здраво” . Циљеви овог пројекта су: оспособљавање ученика да схвате основне циљеве здраве исхране, обезбеђивање нутритивних потреба за нормалан раст и развој, усвајање здравих навика у исхрани, одржавање телесне масе у границама нормале, превенција гојазности и превенција поремећаја исхране. Она је одржала веома систематично предавање на тему поста, у коме је говорила о предностима посне хране, али је указала и о чему би требало водити рачуна у току периода поста, с аспекта нутриционизма. На крају је нагласила да суштина поста није само суздржавање од мрсне хране, већ и духовно узрастање. Потом је уследила дегустација и продаја посних специјалитета, које су припремили полазници њеног програма, као и продаја употребних предмета које су израдили ученици млађих разреда и полазници библиотечке секције под менторством Бојане Крљанчевић, а прикупљен новац ће бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

     Програм је пропраћен и изложбом ликовних радова на тему Васкрса, које су на часовима верске наставе насликали ученици одељења VI/1 и VI/2. Рамове за њихове радове су израдили чланови Вршњачког тима, под менторством педагога школе Иване Васиљевић.

Последњи пут измењеноуторак, 19 април 2022 14:18

Галерија слика

View the embedded image gallery online at:
http://oslucani.edu.rs/item/498-u-susret-vaskrsu#sigProId8b94dfb14e

Dare to share: culture, tradition & more

Измир 2022.

Измир 2022.


Група од 5…

Шпанија, пети дан мобилности, 12.3.2022.
Шпанија, четврти дан мобилности, 10.3.2022.

Шпанија, четврти дан мобилности, 10.3.2022.


Након незаборавног излета…

Шпанија, трећи дан мобилности, 9.3.2022.

Шпанија, трећи дан мобилности, 9.3.2022.


Трећи дан мобилности…

Шпанија, други дан мобилности, 8.3.2022.

Шпанија, други дан мобилности, 8.3.2022.


Други дан пројетка…

Шпанија, први дан мобилности 7.3.2022.

Шпанија, први дан мобилности 7.3.2022.


Наше две ученице…